Zadnji dan prvenstva je bil na sporedu dolgi triatlon (3km plavanja, 113km kolesa in 30km teka), kjer so nastopili štirje slovenski predstavniki, Jaroslav Kovačič, Denis Šketako in Jure Majdič v elitni konkurenci in Tine Lavrenčič v starostni kategoriji od 25 do 29 let. 

Jaroslav Kovačič je s časom 05:12:02 osvojil izvrstno tretje mesto, hitrejša sta bila samo domačina Noya 05:05:39 in Gonzalez 05:11:21. Plavanje so zaradi nizke temperature vode skrajšali iz prvotnih 3km na 1,5km.

Trener Kovačiča Aleš Suhadolnik je s tekmo zadovoljen, saj pravi da se je tekma odvijala skoraj do popolnosti po zastavljenem planu. Vedeli so, da lahko Jaroslav poseže visoko hkrati pa tudi, da se mora marsikaj poklopiti. V zadnjih kilometrih teka je bilo resnično pestro, saj ga je lovil Danec Kristian Høgenhaug, vendar je Jaroslav z zadnjimi močmi zadržal 7 sekund prednosti na ciljni črti. »Izkušnje in trdo delo se je obrestovalo, Jaroslav je na tretjem mestu na svetu v konkurenci, ki ji le stežka oporekamo«, se je veselil Suhadolnik.  Kovačič pa še ne more verjeti uspehu: »Ne morem verjeti, da sem dosegel tretje mesto, vedel sem da sem dobro pripravljen, na plavanju sem poskušal ostati blizu in zmanjšati razliko do vodilnih. Vse se je razpletlo na teku, odlično mi je šlo. Izredno sem vesel in navdušen. Množica tukaj je neverjetna, Pontevedra bo ostala v mojem srcu.«

Denis Šketako je iztržil 14. mesto, Jure Majdič pa 28. mesto med svetovno konkurenco.

S svojim nastopom pa je lahko zelo zadovoljen tudi Tine Lavrenčič, saj je v kategoriji od 25 do 29 let zmagal s časom 05:44:22 in postal svetovni prvak v svoji starostni kategoriji.

Rezultati so na voljo na povezavah