V petek, 3. junija 2022, se je v Mariboru odvilo še zadnje področno tekmovanje v akvatlonu za osnovne in srednje šole, v sklopu serije Triatlon = zabaven. Plavalni del tekmovanja je potekal na bazenu Pristan, tekaški del pa na senčnem obrežju Drave. Organizator dogodka je bil lokalni triatlonski klub TK 3life, na pomoč pa je v zadnjem trenutku nesebično priskočil tudi tamkajšnji plavalni klub – PK Branik, katerega pomoč pri izpeljavi plavalnega dela je bila zlata vredna. Hvala!

S tekmovanjem je uspešno zaključilo 44 osnovnošolcev in dijakov. Kljub temu, da je tekmovanje pokrivalo kar 3 področne centre – PC Maribor, PC Pomurje in PC Podravje, slednji ni imel predstavnikov.

Tekmovanje je bilo izpeljano s pomočjo Triatlonske zveze Slovenije in v sodelovanju z Zavodom za šport RS Planica in je del projekta Veter v laseh, ki je projekt Športne unije Slovenije, zasnovan z namenom promocije športne dejavnosti kot zdravega in zabavnega preživljanja prostega časa in kot alternativa vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. S tem namenom smo letošnjim tekmovanjem dodali slogan – Manj telefona = več triatlona.

V ponedeljek, 6. junija 2022 bo na Kodeljevem v Ljubljani zaključek serije tekmovanj Triatlon = zabaven – FINALE in šolsko DP v akvatlonu za osnovne in srednje šole.

Še enkrat preverite startno listo, preberite razpis in se vidimo v ponedeljek v Ljubljani!