Že v petek se je na Bledu zbralo 107 mladincev iz 15 držav, ki so se udeležili sobotne tekme mladinskega evropskega pokala.

Slovenskih predstavnikov je bilo tokrat veliko, 14 fantov in 4 dekleta, najštevilčnejša je bila italijanska reprezentanca z 19imi člani. Najprej je potekalo spoznavanje plavalne proge, ogled kolesarske in tekaške proge s kolesom, nato pa še sestanek in navodila za tekmovalce.

V soboto nas je Bled skoraj že tradicionalno pozdravil v jutranji megli in z rahlim dežjem, ki je skozi dan prenehal, tako da so tekmovalci lahko kolesarili na suhih cestah. Mladinke so štartale ob 9.00 in takoj pokazale, da z njimi ni šale. Vse štiri predstavnice Slovenije so se dobro borile, za najvišja mesta sta se potegovali Tjaša Vrtačič in Monika Bartol, ki sta v močni konkurenci zasedli 8. in 6. mesto. Neža Pogačar in Vita Pilih sta zasedli 36. in 43. mesto. Zmagala je Madžarka Karolina Helga Horváth, pred Portugalko Mariano Vargem in Nemko Katharino Möller.

Rezultati 2019 Bled ETU Triathlon Junior European Cup | Junior Women

Kmalu je sledil štart mladincev, kjer je nastopilo 64 tekmovalcv, od tega kar 14 slovenskih predstavnikov. Če se je nam je zdelo, da so mladinke hitre, pa so mladinci hitrost še stopnjevali. Najhitrejši čas plavanja je dosegel Italijan Nicolò Strada, prvi trije Slovenci so prišli iz vode v skupini Jan Škrjanc, Matej Dečman in David Videnšek. Jan Škrjanc se je dobro držal prve skupine kolesarjev, blizu je bil tudi Jakob Medved. Na teku pa so se mesta premešala, zmago je slavil Čeh Radim Grebík, pred Nemcem Ericom Dienerjem in Portugalcem Alexandrom Montezom. Naši so se v močni konkurenci uvrstili na 17. mesto Jan Škrjanc, 25. mesto Jakob Medved, 27. mesto Jakob Mamič, 37. Žiga Podgoršek, 39. Nande Gašparič, 40. Žiga Hutter, 42. Nik Ćubrilo, 44. Matic Močnik, 47. David Videnšek, 50. Matej Dečman, 51. Patrik Zalar, 55. Jakob Močnik, 56. Vid Herodež in 58. Črt Verbič.

Rezultati 2019 Bled ETU Triathlon Junior European Cup | Junior Men

S tem se pa triatlonsko tekmovanje na Bledu ni zaključilo. Nadaljevali so najmlajši CICI z akvatlonom, nato super sprint, triatlon za vsakogar, štafete. Ob 14.00 pa je sledil štart državnega prvenstva v standard triatlonu in prvič v Sloveniji v akvabike disciplini. Ta je sestavljena iz plavanja in kolesarjenja, po zaključenem kolesarjenju tekmovalci končajo s tekmovanjem.

V moški konkurenci sta Matevžu Planku (TK Trisport Kamnik) na plavanju in kolesu sicer konkurirala Madžara, ki se ju je na kolesu otresel, nato suvereno odtekel še tekaški del in osvojil prvo mesto absolutno in naslov državnega prvaka v standard razdalji. Drugo mesto v DP je dosegel Klemen Bojanc (TK Lajf), tretje pa Mark Mandič (TK Utrip).

V ženski konkurenci sta prvi iz vode prišli Katja Hočevar (TK Ljubljanan) in Nina Mandl (Multisport Krško), slednja je kasneje na kolesu odstopila. Na teku pa je vodstvo prevzela Simona Dolinar Majdič (TK Inles Riko Ribnica), ga zadržala do konca in osvojila prvo mesto absolutno in naslov državne prvakinje v standard razdalji. Drugo mesto v DP je dosegla Monika Peterka (ŠD 3Šport) in tretje Katja Hočevar (TK Ljubljana).

V državnem prvenstvu prvič izvedenega tekmovanja akvabike je naslov državne prvakinje osvojila Tina Brelih (TK Trisport Kamnik), naslov prvaka pa Marko Bone (TK Eklimas Ajdovščina). Oba sta tudi slavila zmagi v absolutni razvrstitvi. V moški konkurenci je drugo mesto zasedel Miha Pančur (TK Trisport Kamnik), tretje pa Miro Kramarič (TK Novo mesto). V ženski konkurenci je drugo mesto dosegla Petra Hacin Valič (TK Eklimas Ajdovščina).

Rezultati Triglav Triatlon Bled 2019

Čestitamo vsem nastopajočim za dosežene rezultate!