Po včerajšnji virtualni volilni skupščini, predsednik Evropske triatlonske zveze ostaja Italijan Renato Bertrand, Dr. Mitja Mori pa je bil še tretjič izvoljen v sedemčlanski razvojno-strokovni odbor Evropske triatlonske zveze. To je tudi lepo priznanje slovenskemu triatlonu, da je na pravi poti.

»Najprej hvala Triatlonski zvezi Slovenije za zaupanje in nominacijo, da nadaljujem delo v razvojno-strokovnem svetu Evropske triatlonske zveze. Namesto v španskem mestu La Nuncia, smo volitve imeli na spletni platformi, kar je še dodatno otežilo predhodno predstavitev kandidatov. Zelo lepo je bilo videti, da sem med vsemi 13 kandidati prejel najvišje število glasov in od 42 držav dobil podporo kar 30ih. To vsekakor godi, a hkrati prinaša veliko odgovornost. Čaka nas nekoliko negotova prihodnost, ki bo zahtevala veliko dela, veliko prilagajanja in sprejemanja pomembnih odločitev. Z delom začnemo že v sredo 10. marca, ko moramo znotraj sveta izvoliti predsednika in sekretarja, ki sta ključni osebi delovanja razvojno-strokovnega sveta. Glede na mojo dolgoletno vključenost se bom verjetno potegoval za funkcijo predsednika, a treba se je zavedati, da so ostali izvoljeni kandidati predstavniki najmočnejših svetovnih triatlonskih držav. Iskrene čestitke vsem izvoljenim kandidatom in kandidatkam, ki prihajajo iz Irske, Velike Britanije, Francije, Luksemburga, Romunije in Srbije,« je po vnovični izvolitvi povedal Dr. Mitja Mori.

»Najvišje število glasov potrjuje, da Mitja in triatlon v Sloveniji delata dobro in da moramo na tak način tudi nadaljevati,« pa je bil uspeha zelo vesel  predsednik Triatlonske zveze Slovenije Jure Leben.