Romunski Targu Mures gosti letošnje svetovno prvenstvo v različnih disciplinah, v kros triatlonu, standard duatlonu, sprint duatlonu in kros duatlonu.  V disciplini kros duatlon je Slovenijo zastopal AG reprezentant Janko Železnikar, ki je v svoji starostni kategoriji (60-64 let) osvojil tretje mesto.

“Proga je bila težka, vsaj zame, saj sem v tej disciplini sploh prvič nastopil. Vesel sem tretjega mesta, saj sta Britanec in Avstrijec, tekmovalca z več izkušnjami, bila že večkrat med dobitniki odličij z velikih tekmovanj. Po regeneraciji se bom pripravil na naslednje tekmovanje na tem svetovnem prvenstvu,« je sporočil Železnikar.

V Targu Mures bodo na svetovnem prvenstvu v duatlonu nastopili tudi trije slovenski mladinci, Žiga Podgoršek, Tjaž Dolgan in Staš Tomšič. Na startni listi je 27 športnikov iz devetih držav.»Od naših fantov si želimo eno uvrstitev med najboljših pet, stopničke je težko napovedati, ker je konkurenca dokaj neznana, ter še dve uvrstitvi med 15 najboljših,« pravi glavni trener Klemen Laurenčak in nadaljuje, da se »največ pričakuje od Žige Podgorška, ki je med slovenskimi mladinci najstarejši in je v tej sezoni tudi največ pokazal. Za Tjaža Dolgana bo to prvo prvenstvo, vendar pa upamo, da nas preseneti in se tudi on kar najbolj približa vrhu. Staš Tomšič je bil v Targu Muresu že lani na evropskem prvenstvu, od vseh najbolje pozna tekmovališče in upamo, da bo to izkoristil v svoj prid.«

Podrobnosti o prvenstvu so na spletni strani organizatorja:

MULTISPORT WORLD CHAMPIONSHIPS – Transylvania Triathlon Festival