V soboto 26.05.2018 je Polsko mestu Olsztyn gostilo triatlonsko tekmo ETU pokala, ki sta se je udeležila tudi Tjaša Vrtačič in Matevž Planko, člana kluba TK Trisport Exoterm. V nepredvidljivih in na trenutke, zaradi hudih nalivov, tudi izredno težavnih vremenskih razmerah je Tjaša Vrtačič v elitni kategoriji osvojila odlično 18. mesto, Matevž Planko pa po težavah na teku 49. mesto.

Po tekmi sta povedala:
Tjaša Vrtačič:

Danes sem nastopila v Olsztynu na Poljskem na članskem evropskem pokalu. Zasedla sem 18. mesto in osvojila nekaj točk. Z doseženim rezultatom pa sem res zadovoljna. Tekmovale smo v zelo slabih vremenskih razmerah, dežju, mrazu in super, da se je vse skupaj dobro razpletlo.


Matevž Planko:

Tekma se ni izšla po pričakovanjih. Pred tekmo sem se počutil dobro, kljub dežju saj tokrat ni bilo mrzlo. Štartal sem zelo dobro in na prvo bojo priplaval precej v ospredju kar v članski konkurenci še nisem navajen. Kasneje me je na plavalnem delu pobralo in sem prišel iz vode z nekaj zaostanka. Na kolesu sem hitro prišel v osredje saj so me reševali tehnični deli kjer se večina ni upala peljati hitro, ker je bila cesta precej mokra. Ves čas sem bil na prvih osmih pozicijah v grupi in se tako izognil velikim pospeševanjem na tehničnih delih. Do teka sem se počutil zares dobro. Na tekaški del sem odšel suvereno, a sem kmalu začutil bolečine v preponi in nemoč v nogah. Imel sem verjetno enega najpočasnejših tekov na mednarodnih tekmovanjih a sem vesel, da sem tekmo izpeljal do konca.

Uradno poročilo s tekme si lahko preberete na spodnji povezavi, kjer najdete tudi zanimivo fotogalerijo.
https://europe.triathlon.org/news/article/breakaway_takes_matiukh_to_gold

Povezava do uradnih rezultatov:
https://www.triathlon.org/results/result/2018_olsztyn_etu_sprint_triathlon_european_cup