Časovna razlika, kratek čas za regeneracijo po Evropskem prvenstvu (6 dni), potovanje in prehlad Alena Kobilice so dejavniki, ki so zagotovo vplivali na dnevno formo v Edmontonu. Na samem tekmovanju pa sta se Alen in Mitja soočala tudi s tehničnimi težavami, tako na plavalnem kot kolesarskem delu. Na plavanju je namreč Alen nesrečno izbil plavalna očala že takoj po štartu, zato se je moral Mitja močno boriti za ohranitev pozicije v plavanju. Na kolesarskem delu pa sta na  tehnično zahtevni progi  (močan klanec 12%) morala opraviti s šestimi krogi, kjer pa se je takoj pojavila težava z menjalnikom. Onemogočen prenos med večjim in malim zobnikom je pomenilo veliko izgubo na kolesarskem delu. Na tekaškem delu sta se, sicer dokaj nenavadno za kanadski Edmonton, še dodatno borila z vročino in žgočim soncem. Zato je uvrstitev na končno 5. mesto odličen in izjemno pomemben rezultat, saj je Alen s tem obdržal visoko pozicijo (5.mesto) v skupni razvrstitvi točkovanja WTS serije.

Čaka nas kratek počitek, regeneracija in potem priprave na svetovno prvenstvo v Avstraliji meseca Septembra, kjer je zaradi izjemne pozicije v skupnem seštevku Alen razbremenjen in lahko zopet napademo najvišja mesta.

Grega: Z uvrstitvijo sem zadovoljen, zavedam pa se, da bi z boljšo dnevno formo zagotovo bila m.ed dobitniki medalje. Čaka nas Svetovno prvenstvo in misli smo že usmerili tja.

Mitja: “Uf težka tekma, kjer nisem našel pravega občutka na kolesu, ki je praviloma najin boljši del. Za to tekmovanje sem prekinil dopust z družino, se pripeljal v Ljubljano in dobesedno vkrcal na letalo, tako da o optimalni pripravljenosti na tekmi težko govorim. Ampak tekmo smo morali speljati že zaradi pozicije na točkovalni lestvici in ko imaš slab dan ter osvojiš peto mesto v svetovni seriji, se verjetno ne smeš pritoževati :-). Ampak vseeno je težko pogoltniti samo 32 sekund do medalje.”

Alen: Po eni strani zadovoljstvo, saj smo potrdili našo poziciji v svetovnem vrhu. Nekoliko grenak priokus, saj je dišalo po medalji. Ne glede na okoliščine, ki jih nebi zopet našteval, sem lahko več kot zadovoljen z rezultatom.

Uradni rezultati.

Besedilo in slike: Grega Nahtigal, Mitja Mori.