Za organizatorje tekmovanj je leto 2020 težko, če ne nemogoče in po vrsti prihaja do množičnih odpovedovanj dogodkov, ko organizatorjem enostavno zmanjka volje. Triatlon je zelo kompleksen šport in verjetno ga je nemogoče organizirati, a nekateri se ne dajo in tako je Ljubljančanom uspelo tudi letos triatlonLJUBLJANA postaviti na koledar tekmovanj. To bo po duatlonu Komenda prvo triatlonsko tekmovanje v Sloveniji v letu 2020 in upamo, da ne zadnje. Seveda je bilo potrebno kar nekaj volje, kreativnosti in načrtovanja. Predvsem pa organizatorji sledijo vsem navodilom NIJZ.

Letošnje tekmovanje v Ljubljani, za katerega so prijave možne do vključno četrtka, bo dvodnevni dogodek, tako bodo v soboto vsa otroška tekmovanja in državno prvenstvo v triatlonu za starejše deklice/dečke ter kadetinje/kadete na super sprint razdalji. V soboto bo tudi triatlon za vsakogar in že tradicionalno medijsko državno prvenstvo na super sprint razdalji. V nedeljo pa bo kronometrski sprint triatlon, ki praviloma da zmagovalca, ki je najbolj kompleten triatlonec. Kronometrska izvedba triatlona je daleč najprimernejša oblika triatlona za obdobje, v katerem se nahajamo: zagotavljanje medsebojne razdalje, omejevanje stikov, itd. Na kronometrskem triatlonu namreč vsak štarta sam in naslednji 30 sekund za njim. Res je, da celotno tekmovanje traja dolgo, saj preden na progo spustijo vseh 200 ali 300 tekmovalcev to traja nekaj ur in so prvi že v cilju, a nimamo težav s skupinami, nimamo težav z medsebojno razdaljo in vsemi ostalimi priporočili NIJZ.

Seveda ostajajo drugi izzivi pri organizaciji, a tudi tega so se lotili sistematično. Če izpostavimo nekatere:

  • [PRIJAVE]: možne le v preko aplikacije https://prijavim.se/ do 27. avgusta do 24h. Prijave in plačila na dan dogodka ne bodo mogoča (zahteva NIJZ):
  • [PREVZEM ŠTEVILK]: bo ob točno določenih časovnih intervalih/
  • [MENJALNI PROSTOR]: je večji in zagotovljena je medsebojna – položaj koles mora biti na označenem mestu. Vnos in iznos koles iz menjalnega prostora bo potekal v natančno določenih časovnih okvirih.
  • [OKREPČEVALNICA NA TEKU]: na tekaškem delu sprint triatlona bo miza, kamor imajo tekmovalci možnost dati svoj bidon. Vsi bidoni bodo varovani s strani organizatorja.
  • [OKREPČEVALNCA V CILJU]: je ne bo! Vsak udeleženec dobi zaprto flaširano vodo.
  • [PRIREDITVENI PROSTOR]: ga ne bo! Udeleženci po časovnem protokolu dvignejo svojo opremo.
  • [PODELITEV]: bo potekala po protokolu v velikih časovnih razmikih. Tekmovalci morajo imeti maske.
  • [HRANA in PIJAČA]: okrepčilo vsak udeleženec prejme že v prijavni vreči.
  • [GLEDALCI]: prizorišče bo za gledalce zaprto (dovoljeno je spremstvo mladoletnikov).
  • [DOLŽNOST TEKMOVALCEV]: skrb za varno razdaljo. Ko le ta ni mogoča je potrebno imeti masko.