Na Portugalskem sta to soboto, 11.5.2019 v okviru ETU evropskega pokala in mediteranskega prvenstva v sprint triatlonu v Sinesu, nastopila tudi Matevž Planko in Nina Mandl. 

Planko se je uvrstitve na 15. mesto razveselil, saj običajno na začetku sezone dosega malo slabše rezultate, to sezono pa se je odločil začeti nekoliko kasneje. S slovenskimi tekmami je potrdil dobro pripravljenost, manjkala mu je le potrditev na tekmi v tujini.

“Pred tekmo sem se počutil dobro edina stvar, ki me je nekoliko skrbela je bilo plavanje, katerega mi še ni uspelo dvigniti. Tako sem imel med tekmo bolj kot ne nekaj sreče in z drugim časom kolesa zelo hitro ujel prvo grupo. Ker je bila prva skupina tekmovalcev zelo velika, kolesarska trasa pa nič kaj zahtevna sem že pred tekmo vedel, da se bo vse odločalo na teku in da kakršen koli pobeg na kolesu ne pride v poštev. Iz menjave sem na tek odšel kot peti kar me veseli, saj so menjave in njihova izvedba v tako izenačeni konkurenci zelo pomemben del. Tekel sem v svojem tempu in dosegel lep čas teka ter tekmo zaključil na petnajsem mestu. Mislim, da  lahko optimistično gledam proti novim tekmam katerih se že veselim.”

Nina Mandl je s 25. mestom zaključila tekmovalno skupino.

Rezultati Elite Men in Elite Women Sines ETU Sprint Triathlon European Cup and Mediterranean Championships