Caorle oziroma »male Benetke«, kot imenujejo italijanski kraj, bo konec tedna prizorišče članske in mladinske tekme za evropski pokal, kjer bo nastopila tudi devetnajst članska slovenska odprava. Ker so bile zadnje tovrstne tekme, ki so vključevale točkovanje za evropski pokal,  pred dvajsetimi in več meseci, je glede rezultatskih pričakovanj med udeleženci večine reprezentanc, veliko neznank.

Tjaša Vrtačič, Neža Pogačar, Klemen Bojanc in Mark Mandič se bodo v družbi rekordnih 200 prijavljenih članic in članov preizkusili na razdalji sprint (750 m plavanja, 20 km kolesarjenja in 5 km teka) ter se po napovedih glavnega trenerja Klemna Laurenčaka poskušali uvrstiti v prvo polovico nastopajočih. Vsaj en oziroma ena pa bi lahko osvojila tudi kakšno točko za svetovno lestvico. Pogoj za ta dosežek je, da ne smeta zaostati več kot 5% časa za zmagovalcem oziroma 8% časa za zmagovalko. »Na tekmi je pričakovati gnečo na plavanju in kolesu, saj proga poteka po mestnih ulicah, ima tehnične odseke, kolesarski krog pa je dolg le dobre tri kilometre,« je povedal Laurenčak.

Mladinska tekma za evropski pokal bo izpeljana v »dvodnevnem formatu«. V soboto bodo na super sprint razdalji (300 m plavanja, 9,5 km kolesarjenja in 1,9 km teka) v manjših skupinah potekale kvalifikacije, naslednji dan pa se bo na enaki razdalji po 30 najhitrejših iz kvalifikacij pomerilo v A finalu, naslednjih 30 pa še v B finalu. Tudi v mladinski kategoriji je število prijavljenih tekmovalcev rekordno, kar 110 mladincev in 85 mladink, med njimi 15 slovenskih predstavnikov (10 mladincev in 5 mladink). Želja Laurenčaka je, da si finalni nastop zagotovi vsaj 5 mladincev in vsaj 3 mladinke.

Slovenska odprava
članice:

Tjaša Vrtačič, Neža Pogačar
člani:
Klemen Bojanc, Mark Mandič
mladinke:
Sara Navodnik, Lara Mihevc, Monika Bartol, Tinkara Stres, Neža Mohar Gradišek
mladinci:
Jakob Medved, Jakob Mamič, Ul Denša, Nevan Vimos Kocbek, Staš Tomšič, Žiga Podgoršek, Nejc Podgoršek, Črt Verbič, David Aljoša Pavlin, Domen Bojanc
trenerji:
Klemen Laurenčak (TZS), Uroš Seme (TK Utrip), Primož Kirn (TK Ljubljana)                                                                                                                                        

Vir: Cup Caorle