»Poleg rednega letnega testiranja je terensko testiranje pomembno tudi zaradi izbire potnikov za Evropsko prvenstvo v akvatlonu, ki bo konec junija v Avstriji,« je povedal glavni trener Klemen Laurenčak, ki je danes na testiranju v slovenski prestolnici z zadovoljstvom pospremil  kar 44 triatlonk in triatloncev, starih od 14 do 23 let. Tokrat je na Kodeljevem, s tekaškim in plavalnim testiranjem, na svoj račun prišlo devet triatlonskih klubov iz Osrednje Slovenije (TK Ljubljana, TK Velenje, TK Utrip, TK Trisport, TK Ribnica, TK Logatec, TK Ajdovščina, TK Olimpija in TK 3LIFE).

Tako v bazenu kot na suhem se je pri fantih najbolj izkazal Domen Bojanc. V plavanju na 200 m oziroma 400 m so za dobre rezultate poskrbeli tudi Vita Škrjanc, Jaka Borec in Sara Angleitner Safadin, v tekaških preizkušnjah na 1500 m oziroma 3000 m pa Tinkara Stres, Jakob Medved in Sara Navodnik.

Že dopoldne je bil na testiranju uspešen tudi paratriatlonec Alen Kobilica, prihodnji teden pa pridejo na vrsto še mladi Ribničani.