Na prvi letošnji preizkušnji v polovičnem ironmanu sta v Dubaju nastopila tudi dva Slovenca. David Pleše je s časom 3:42,06  osvojil 19., Jaroslav Kovačič pa s 3:43,15 22. mesto. Z novim rekordom proge 3:33,02 je zmagal Danec Daniel Bakkegard.

David Pleše je prvo tekmo v novi sezoni ocenil za uspešno. »Na plavanju sem zaostal za najboljšimi, kar se je poznalo kasneje, na kolesu. Razdalja pol ironmana je prekratka, da bi lahko na kolesu in teku pridobil toliko, da bi bil kasneje v igri za najvišja mesta. Sem pa zelo zadovoljen s svojo trenutno pripravljenostjo in se veselim dela in nastopov na ironmanih tudi v prihodnje.«

»Dirka se je odvijala, kot sem pričakoval. Bila je hitra, vroča in brutalna,« pa je po tekmi povedal Jaroslav Kovačič, ki je dobro plaval, zadovoljivo kolesaril, čeprav je izgubil nekaj minut in pri 35 stopinjah Celzija enakomerno tekel. »Danes je bilo dovolj za 22. mesto in moj nov rekord proge, saj sem dosedanjega izboljšal za pet minut,« je zaključil Kovačič z mislijo že na prihajajoče tekme, na še enkrat daljših razdaljah, torej v ironmanu.