Z letošnjim letom se na področju pridobivanja tekmovalnih licenc uvajajo določene spremembe. Za pridobitev letne tekmovalne licence je za športnike, od vključno 14. leta dalje, zahtevano opravljeno protidopinško e-izobraževanje ALPHA (novo ime izobraževanje ADEL), ki ga predpisuje Slovenska antidoping organizacija (SLOADO). Zaradi novosti, ki je v kratkem času težko izvedljiva, je v veljavi prehodno obdobje do 31.12.2021, kar pomeni, da moramo NPŠZ oziroma športniki to obveznost izpolniti najkasneje do konca leta.

Veljavnost protidopinškega e-izobraževanja je 2 leti. Za tiste, ki so ga torej opravili v zadnjih dveh letih, ponovni pristop k izobraževanju ni potreben. Na naslov info@triatlonslovenije.si naj športniki posredujejo certifikat, ki so ga prejeli ob zaključku e-izobraževanja (v primeru, da ga nimajo, ga lahko ponovno natisnejo direktno s platforme, saj se samodejno shrani v njihovem profilu – SLOADO). Tiste, ki e-izobraževanja še niso opravili, pa vljudno vabimo, da to storijo čim prej, pridobljeni certifikat pa prav tako posredujejo na info@triatlonslovenije.si.

Povezavo in vse potrebne informacije dobite na spletni strani Slovenske protidopinške agencije SLOADO https://www.sloado.si/  vključno z navodili, ki jih dodajamo tudi v priponki.

Opomba: športniki, ki so v lanskem letu zaradi zahtev tekmovanja v tujini certifikate o izpolnjenem e-izobraževanju posredovali Neži Majdič, ponovno pošiljanje na TZS ni potrebno. Pozornost velja nameniti le veljavnosti (2 leti).

Navodila za uporabnike ADEL 2021