V prvi polovici septembra sta na tekmovalnem koledarju dve tekmovanji, ki med drugim obljubljata predvsem izjemno ekipno tekmovalno izkušnjo.

Primorska hranilnica 2. Triatlon mesta Ajdovščina bo na sporedu že to soboto, 08.09.2018 kot del triatlonskega festivala Vipava Valley. Ob triatlonu za vsakogar in Cici triatlonu za najmlajše bo osrednje tekmovalno vlogo prevzelo tekmovanje za državno prvenstvo mešanih štafet v super sprint triatlonu.

Gre za format tekmovanj, ki postaja vedno bolj aktualen in ki bo svojo olimpijsko premiero doživel tudi na OI v Tokyu 2020. Mešane štafete postajajo obvezen del tekmovanj na najvišjih nivojih t.j. evropskih in svetovnih prvenstev, tekem WTS itd.. Mešane štafete sestavljajo štirje člani, dva moška in dve ženski, ki izmenjaje opravijo vsak s polno razdaljo tekmovanja.

Več o ekipnem tekmovanju in vse druge informacije najdete na RAZPISU TRIATLON AJDOVŠČINA.

Razpis-Primorska hranilnica 2. Triatlon mesta Ajdovščina

Le teden dni za tekmovanjem v Ajdovščini pa bo sledil nov ekipni tekmovalni izziv in sicer ekipno državno prvenstvo v super sprint triatlonu (16.09.2018), kjer vsako ekipo sestavljajo trije tekmovalci istega spola. Tudi v tem formatu vsak tekmovalec samostojno opravi s celotnim super sprintom in nato svojemu sotekmovalcu preda tekmovalni čip.

Razpis tekmovanja najdete v priloženem RAZPISU TRIATLONA DOOPLEK.

RAZPIS – Triatlon Dooplek 2018

Vljudno vabljeni na zagotovo zanimivi in atraktivni triatlonski preizkušnji!