V preteklem tednu so se zvrstila vsa regijska šolska športna tekmovanja. Led so prebili v Logatcu, nadaljevali v Ptuju, v preteklem tednu pa je sledila vrsta zanimivih regijskih tekmovanj.

Najprej so otroci tekmovali v Ajdovščini. Udeležilo se ga je kar 156 otrok, od tega tudi 8 otrok s posebnimi potrebami, saj je TK Eklimas Ajdovščina za njih organiziral tekmovanje tudi v tej kategorij. Vsi otroci so ob prijavi prejeli sponzorske nagrade, prvi trije v kategorijah pa še dodatne nagrade in medalje. 42 osnovnošolcev in 5 dijakov pa se je uvrstilo tudi v finale, ki bo potekalo 5. Junija v Ljubljani.

Sledilo je regijsko tekmovanje na Ravnah na Koroškem, ki je bilo kljub manjši udeležbi izpeljano na odlično trasi. Za to so se potrudili v PK Fužinar.

V Ljubljani je bilo udeležencev preko 200 in so po akvatlonu organizirali tudi tekmovanje v triatlonu. TK Ljubljana pa bo poleg regijskega tekmovanja organiziral tudi državno tekmovanje v akvatlonu.

Obširnejšo galerijo s tekmovanja v Ljubljani si lahko ogledate na: ŠŠT Ljubljana fotogalerija

V Velenju so šolski akvatlon organizirali prvič in imeli odlično udeležbo več kot 60 otrok. Triatlonski klub Velenje je bil tudi edini organizator, ki je plavalni del tekmovanja izpeljal z bojami v bazenu.

Po državnem tekmovanj v akvatlonu so v Brestanici organizirali tudi šolsko športno tekmovanje. Za to je poskrbel triatlon klub Krško. Tekmovanje je potekalo za dolenjsko in posavsko regijo.

Zadnje v seriji regijskih tekmovanj pa je potekalo v Snoviku. TK Trisport Kamnik je organiziral akvatlon v Termah Snovik.

Sezona šolskih športnih tekmovanj v akvatlonu se bo 05. junija zaključila s finalom v Ljubljani, na katerem se lahko nadejamo rekordne udeležbe. Ob tej priložnosti se vsem organizatorjem posameznih regijskih tekmovanj zahvaljujemo za odlične prireditve s katerimi so mladi tekmovalci dobili priložnost spoznati se z akvatlonom in triatlonom.

Se vidimo na finalu!