Simona Dolinar Majdič je zmagovalka tradicionalne, tokrat že 9. izvedbe srednjega triatlona v Zadru. Za razdaljo (1,9 km plavanja / 90 km kolesarjenja / 21,1 km teka) je potrebovala 4 ure, 45 minut in 12 sekund. Od drugo uvrščene Hrvatice Maje Urban je bila hitrejša skoraj pet minut.

V moški konkurenci je bil najboljši Slovenec Tim Gošnjak na četrtem mestu (3.59.49). Zmagal je Hrvat Andrej Vistica s časom 3:53:27.

Simona Dolinar Majdič: «Moram priznati, da sem nad zmago zelo presenečena. Glede na to, da sem imela čez leto kar nekaj zdravstvenih težav, ki so mi preprečevale resnejše načrte v treningu in na tekmah, ob tem pa do konca avgusta nisem niti vedela, da sem prijavljena na tekmo v Zadru (prijava je bila prestavljena iz leta 2020 zaradi koronskih časov), sem s pripravljenostjo zelo zadovoljna. Sama tekma je bila sicer naporna, tako zaradi pomanjkanja treningov kot tudi vremenskih razmer. Glede na to, da smo imeli že pred štartom dež, na kolesu malo sonca, nato pa veter in dež ter enake razmere tudi na teku, moram priznati, da v nastopu nisem tako uživala kot po navadi. Sem pa zato v cilju toliko bolj.»