Na današnji redni volilni skupščini Evropske triatlonske zveze je bil edini slovenski kandidat Dr. Mitja Mori ponovno izvoljen v strokovno razvojni odbor Evropske triatlonske zveze. Glede na največje število glasov, ki jih je Dr. Mitja Mori prejel med vsemi kandidati,  se mu nasmiha celo mesto predsednika v tem odboru, za katerega kandidira. Glasovanje za to funkcijo bo v sredo, 10. marca.

Ponovne izvolitve Dr. Mitje Morija je bil vesel tudi predsednik Triatlonske zveze Slovenije Jure Leben, ki je sodeloval na virtualni volilni skupščini Evropske triatlonske zveze: »Slovenskemu triatlonu je ponovno uspelo! Naš kandidat Mitja Mori je dobil največ glasov. To potrjuje, da Mitja in triatlon v Sloveniji delata dobro in da moramo na tak način tudi nadaljevati. Kot predsednik Triatlonske zveze Slovenije sem zelo vesel, da imamo v ETU svojega predstavnika.«

Predsednik Evropske triatlonske zveze ostaja Italijan Renato Bertrand, ki je bil tudi edini kandidat za to mesto, podpredsednika pa sta postala Nizozemec Martin Breedijk in Irec Chris Kitchen.