Triatlonska zveza Slovenije in organizator triatlonskega tekmovanja I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, ki spada pod okrilje svetovno znane blagovne znamke triatlona IRONMAN, sta podpisala pogodbo o sodelovanju pri njegovi tretji izvedbi. Sodelovanje ni novost, saj sta TZS in lokalni organizator s skupnimi močmi uspešno izvedla že predhodni dve triatlonski tekmovanji, v letih 2018 in 2019. Enoletni premor je posledica pandemije Covid-19, ki je lani v veliki meri preprečila tudi vsa večja mednarodna športna tekmovanja pri nas in v svetu. Zato so na obeh straneh prepričani, da bodo triatlonci še toliko bolj veseli letošnjega tekmovanja, ki je znan po svojem vrhunskem nivoju organizacije in izvedbe, ki ga od njih zahteva blagovna znamka IRONMAN. Zanimanje za nastop na ironmanu je že veliko, saj se število prijavljenih, dobre tri mesece pred tekmovanjem, približuje številki 1000. 

Triatlon I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, ki je sestavljen iz 1,9 kilometra plavanja, 90 kilometrov kolesarjenja in 21 kilometrov teka, bo letos 19. septembra. Start, cilj ter plavalna, kolesarska in tekaška proga ostajajo v veliki meri enake kot v prejšnjih dveh letih. Speljane so skozi štiri obmorske občine ter po delu notranjosti slovenske Istre. Posebnost slovenskega polovičnega IRONMAN-a je, da je kolesarska trasa delno speljana tudi čez italijansko ozemlje, zato je logistika še nekoliko bolj zahtevna. Vse morebitne malenkostne prilagoditve tekmovalnih prog trenutnim prometnim razmeram bo organizator pravočasno sporočil.

Tako TZS kot lokalni organizator IRONMAN triatlona sta s sodelovanjem zadovoljna in prepričana, da bosta tudi letos s skupnimi močmi izvedla enega največjih mednarodnih športnih dogodkov v Sloveniji. Predsednik TZS Jure Leben je ob podpisu povedal, da “je IRONMAN eden večjih športnih dogodkov v Sloveniji in, da bo, še zlasti po korona krizi, prispeval k prebujanju v normalizacijo množičnih športnih dogodkov. Vesel sem, da je tudi Triatlonska zveza Slovenije del tega dogodka. Jurica Barać, direktor tekmovanja I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, pa ga je dopolnil z besedami: »Veseli nas, da po letu »korone« lahko nadaljujemo s športnimi tekmovanji in pričakujemo velik odziv s strani triatloncev. Še posebej smo ponosni na to, da je TZS tudi letos naš partner. S skupnimi močmi se trudimo razvijati šport in aktivno življenje ter spodbujati mlade k triatlonu. Ob tej priložnosti se jim ponovno zahvaljujem za zaupanje in sodelovanje, saj brez te sinergije ne bi mogli vsako leto izvesti tekmovanja na tako zelo visokem nivoju.«