Na EP v triatlonu v Olsztynu na Poljskem je Tjaša Vrtačič v finalu B v kategoriji U23 osvojila 3. mesto in končno 22.

»Moj cilj je bil uvrstitev v finale, toda nastop v petkovih kvalifikacijah se mi v težkih razmerah ni najbolje posrečil, zmanjkalo pa je tudi nekaj športne sreče in doseženi čas je zadoščal le za B finale. V B finalu sem nastopila dobro, skoraj za minuto izboljšala svoj čas iz kvalifikacij in nastop končala na 3. mestu. Domov odhajam z osvojenimi novimi točkami za evropsko rang lestvico in z doseženim 22.mestom v konkurenci mlajših članic (U23), kar je soliden rezultat je povedala Tjaša.

Edini slovenski predstavnik v kategoriji elite Klemen Bojanc se je uspel prebiti med B finaliste, je pa finalni nastop, zaradi zdravstvenih razlogov, odpovedal.

Za najboljši slovenski uvrstitvi v mladinski kategoriji sta s 13. mestom v finalu B poskrbela Ul Denša in Luna Sraka. Nastop v finalu B so si zagotovili tudi Domen  Bojanc ki je bil 16., Nevan Vimos Kocbek 20., Sara Navodnik pa je zaradi podhladitve, na kolesu odstopila.

Zadnji slovenski nastop na EP se je končal s 16. mestom mladinske štafete, za katero so nastopili Ul Denša, Luna Sraka, Domen Bojanc in Eva Feltrin Kosec. Zmagali so Nemci pred Francozi in Britanci.