V Ljubljani se je uspešno zaključil dvodnevni dogodek, tokrat že 7. Triatlon Ljubljana 2021, ki ga je vzorno organiziral Triatlonski klub Ljubljana. Včeraj so s super sprint triatlonom na svoj račun prišli triatlonke in triatlonci v mlajših starostnih kategorijah in v kategoriji triatlon za vse, danes pa so se na kopališču Kodeljevo in v njegovi okolici na krono – izvedbi sprint triatlona oziroma v sprint triatlonu na čas (750 m plavanja, 20 km kolesarjenja, 5 km teka) na državnem prvenstvu pomerili še naši najboljši, tudi v posameznih starostnih kategorijah, štafeti in slovenski vojski. Nastopilo je 150 tekmovalk in tekmovalcev iz vseh slovenskih klubov ter gostje iz Avstrije, Italije in Katarja.

Z odličnim rezultatom 56 minut in 4 sekunde je bil v cilju suvereno najhitrejši Klemen Bojanc (TK 3LIFE), ki se tako veseli novega naslova državnega prvaka: “Zelo sem zadovoljen z današnjo tekmo. Postal sem državni prvak. Vse tri discipline sem dobro »odpeljal«, nikjer nisem imel kakšnih posebnih težav, niti ne s konkurenco, zato je bila tudi zmaga suverena.«

Drugi je bil Ul Denša (TK Ljubljana), sicer državni prvak med mlajšimi mladinci, z rezultatom  57:21, kljub temu, da je še včeraj odlično nastopil na tekmi za mladinski evropski pokal v Srbiji, kjer je osvojil 9. mesto in je v domovino prišel v zgodnjih jutranjih urah. Tretji najhitrejši na današnji preizkušnji pa je postal tudi državni prvak med starejšimi mladinci Žiga Podgoršek (TK Utrip), s časom 57:27.

Tudi v ženski konkurenci je bila zmaga Tjaše Vrtačič (TK Trisport) prepričljiva. Nova državna prvakinja v krono sprint triatlonu je postala s časom 1:02,20. » Z današnjim nastopom sem zelo zadovoljna. Že po plavalnem delu sem se zelo dobro počutila, še bolj pa na kolesarskem, kjer sem si zagotovila ogromno prednost, v zadnjem delu pa z minimalnimi problemi, imela sem rahle krče, še odtekla in postala državna prvakinja,« je svoj zmagovit nastop opisala Tjaša Vrtačič.

Druga je bila branilka naslova in državna prvakinja med starejšimi mladinkami Monika Bartol (TK Inles Ribnica) z izidom 1:04,21, tretja pa Neža Pogačar (TK Utrip) s časom 1:08,15.

Rezultati na povezavi:

TIMING Ljubljana