V Ankaranu v sprint triatlonu zmagala Meden in Mandlova

Slovenski triatlon je dobil novo atraktivno prizorišče za triatlon. Triatlon klub Logatec in Media 24 sta namreč po dveh duatlonih (Dobrna in Logatec) v Ankaranu na plaži Debeli rtič organizirala še triatlon za slovenski pokal. Cici akvatlona, super sprint triatlona in triatlona se je udeležilo skoraj 230 triatloncev, od tega več kot tretjina atletov iz Avstrije, Italije in Hrvaške.

Morje v zalivu ob plaži Debeli Rtič (bivša policijska plaža) se je dodobra ogrelo, zato temperatura 22,6 stopinj ni dovoljevala uporabe neoprenske obleke. V vročem vremenu, kjer je še posebej pripekalo v tekaškem delu med vinogradi Vina Koper, so se najprej pomerili nadebudni ciciji, ki so bili deležni bučnega navijanja s strani staršev, sorodnikov, navijačev in prijateljev. Za njimi so sledili tekmovalci v super sprint triatlonu (več kot 60 udeležencev), popoldne pa je sledil sprint triatlon z več kot 115 tekmovalci.

Sprint triatlon v Ankaranu je namreč štel za slovenski pokal, za univerzitetno državno prvenstvo in za pokal Alpe-Adria, zato tako številčna udeležba niti ne preseneča. V absolutni razvrstitvi v sprint triatlonu je zmago suvereno v Maribor odnesel Matija Meden (3KM) s časom 55 minut in 9 sekund. Drugo mesto je s časom 56 minut in 22 sekund zasedel Urh Klenovšek (TK Telemach Ljubljana), tretji pa je bil s časom 59 minut in 55 sekund Klemen Bojanc (TK Trisport Exoterm).

Še bolj prepričljivo je zmago med dekleti osvojila slovenska reprezentantka Nina Mandl (TK Multisport Krško), ki je v sprint triatlonu dosegla čas 1 ure, 9 minut in 1 sekunde. Druga je bila Pia Bedene (TK Novo mesto) s časom 1 ure, 12 minut in 1 sekunde, tretja pa je bila Ajda Ahačič (TK Trisport Exoterm) s časom 1 ure, 13 minut in 31 sekund.

Zanimiva je bila tudi borba za univerzitetne državne prvake v sprint triatlonu. Med fanti je prvo mesto osvojil Matija Meden (TK 3KM), drugo mesto Urh Klenovšek (TK Telemach Ljubljana), tretje pa Klemen Bojanc (TK Trisport Exoterm). Pri dekletih je bila razvrstitev podobna kot v absolutni razvrstitvi – prvo in drugo mesto sta osvojila Nina Mandl (TK Multisport Krško) in Pia Bedene (TK Novo mesto), tretja med študentkami pa je bila Ana Nakrst (TK Riko Inles Ribnica).

Uradne rezultate posameznih kategorij najdete na: http://remote.timingljubljana.si/timing/rezultati.aspx?IDtekme=3428&tip=B

V Brestanici DP v akvatlonu ter druga tekma super pokala TZS

Le dan za tekmo v Ankaranu so se tekmovalci podali v boj za naslove državnih prvakov v Brestanici. Ob tem ni zanemarljivo dejstvo, da je DP v akvatlonu tudi del super pokala in je s tem ponudila možnost za nove točke vsem, ki ciljajo na visoko skupno uvrstitev v tej razvrstitvi.

Trud organizatorja je bil poplačan s pestro udeležbo ter lepim vremenom. V skupni razvrstitvi je v ženski konkurenci zmagala Simona Dolinar Majdič (TK Inles Riko Ribnica), drugo mesto je osvojila Katja Hočevar (TK Telemach Ljubljana), tretje mesto pa Neža Pogačar (TK Utrip).

V Moški konkurenci je prvo mesto osvojil Jan Škrjanc (TK Trisport Exoterm), Mark Mandič (TK Utrip) drugo in Urh Klenovšek (TK Telemach Ljubljana) tretje mesto.

Rezultati Akvatlon Brestanica DP