Na Evropskem prvenstvu v Alanyji v Turčiji se bo Ul Denša jutri potegoval za uvrstitev med deseterico najboljših mlajših mladincev stare celine.

Ul Denša se je s 6. mestom v prvi polfinalni skupini zanesljivo uvrstil v sobotni A finale. Na progi (500 m plavanja, 13,4 km kolesarjenja, 3,4 km teka) je zabeležil rezultat 38 minut in 34 sekund. »Z nastopom v polfinalu sem zelo zadovoljen, saj sem se v A finale uvrstil brez večjih težav. Uspelo mi je dobro plavanje, ki mi je zagotovilo prvo skupino na kolesu. Na teku ni bilo potrebno preveč ‘pritisnit’, saj smo si s skupino na kolesu pridobili lepo prednost. V cilj sem prišel na 6. mestu. Se že veselim finala v soboto. Pričakujem dober nastop in upam na uvrstitev v prvo deseterico,« je povedal najboljši slovenski predstavnik.

Blizu nastopu v finalu A je bila tudi Lara Mihevc, ki je v prvi skupini osvojila 11. mesto (44:31), a brez ponovitve nastopa vendarle ne bo ostala, saj jo jutri čaka tekma v finalu B, enako tudi Staša Tomšiča, ki je bil s časom 40:36 v drugi polfinalni skupini 20. Tinkari Stres pa je vnovičen nastop “ušel” za 9 sekund, v drugi polfinalni skupini je s 46:48 končala na 21. mestu.