Danes je bilo v Kopru prvo v seriji tekmovanj TRIATLON = ZABAVEN 2022, ki združuje šolska tekmovanja v akvatlonu in triatlonu. Le-ta bodo potekala v mesecu maju in juniju. Letošnja tekmovanja nosijo slogan Manj telefona = več triatlona.

Tekmovanje v Kopru je organiziral lokalni triatlonski klub ŠD 3Šport. Plavalni del je potekal na olimpijskem bazenu na Bonifiki, tek pa v bližnji okolici. Vroč sončen dan ob morju je že sam po sebi razlog za dobro voljo. Da pa je bilo vzdušje še boljše, so nedvomno poskrbeli otroci, ki so se z obilico zabave in nasmehi na obrazih, pomerili v akvatlonu, v disciplini, ki združuje plavanje in tek. S tekmovanjem je uspešno zaključilo kar 67 otrok. Regijsko tekmovanje v Kopru je pokrivalo 3 področne centre: PC Obala, PC Goriška in PC Notranjska. Na tekmovanju so bili zastopani vsi trije.

Tekmovanje je bilo izpeljano s pomočjo Triatlonske zveze Slovenije in v sodelovanju z Zavodom za šport RS Planica in je del projekta Veter v laseh, ki je projekt Športne unije Slovenije, zasnovan z namenom promocije športne dejavnosti kot zdravega in zabavnega preživljanja prostega časa in kot alternativa vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. S tem namenom smo letošnjim tekmovanjem dodali slogan – Manj telefona = več triatlona.

Naslednje športno – AKVATLONSKO – dogajanje brez telefona bo v sredo, 18. maja 2022, v Velenju.