Slovenska četverica je  mladinsko svetovno prvenstvo v triatlonu v Algarveju, na obali portugalskega mesta Quarteira, končala v ozadju. Najboljši je bil Žiga Podgoršek 46., Jakob Medved je bil 47., Ul Denša mesto in 3 sekunde za njim 48., kot zadnjeuvrščeni na tekmi pa še 53. Jakob Mamič.  Tudi on si zasluži čestitke, da je tekmo sploh končal, saj se mu je ob skoku na kolo zlomil sedež in je celo traso kolesaril stoje.

Izjave iz slovenskega tabora

Žiga Podgoršek:  “Tekma je bila ena najboljših izkušenj do zdaj. Po slabem plavanju sem iz tekme rezultatsko »iztisnil« vse, kar sem lahko. V vodi se nekako, tako kot že tudi kdaj prej, nisem znašel in posledično višja uvrstitev ni bila več realna. Tudi zato bo prvi cilj v prihodnje delati na plavanju, saj vem, da lahko z boljšim plavanjem posežem po precej višjih uvrstitvah. Zdaj seveda sledi zaslužen odmor, da se spočijem in naredim načrt za novo sezono.«

Ul Denša: “Tekma je bila veliko težja, kot smo pričakovali. Tekmovanje na najvišjem nivoju se definitivno razlikuje od tekem evropskih pokalov. Kar zadeva rezultat, z njim nisem najbolj zadovoljen, saj sem ciljal višje, ampak priložnosti, da se dokažem na takšnem nivoju še bodo. Sem pa seveda lahko na letošnjo sezono in rezultate ponosen, saj sem si dokazal, da sem lahko konkurenčen tudi na mednarodnih tekmah. Po dolgi sezoni me zdaj čaka zaslužen počitek.

Jakob Mamič: “Na tekmo sem se zelo dobro psihično n fizično pripravil. Startal sem kar obetavno in nato malo “zafrknil” prvo menjavo, vse pa se je zapletlo, ko sem skočil na kolo in polomil sedež. Progo sem odkolesaril stoje in poskušal s tekme izvleči najbolje, kar se je dalo. Zadovoljen sem s svojo borbo in napredkom in še enkrat bi se rad zahvalim domačemu klubu in osebam, ki so to omogočile.”

V težkih pogojih je zmagal Španec Belido Mikhailova, drugi je bil Portugalec Batista (njegov starejši brat je bil pred leti svetovni mladinski prvak), tretji pa Britanec Coy.

Rezultati na povezavi:

https://www.triathlon.org/results/result/2021_world_triathlon_junior_championships_quarteira/530440