Konec tedna je v Madžarskem Tiszajvarousu potekal svetovni pokal in evropski mladinski pokal. Konkurenca je bila kot je značilno za to prizorišče dobra, saj so v obeh konkurencah prišli tekmovalci s celega sveta. Vreme je bilo odlično, sončno ter vzdušje prijetno.

Na tekmi svetovnega pokala sta nastopila Matevž Planko (TK Trisport Exoterm) in Domen Dornik (ŠK Triatlon Lajf). Iz treh polfinalnih nastopov se je v finale uvrstilo 9 najboljših tekmovalcev ter še 3 skupno po času. Matevž je v prvi polfinalni skupini zasedel 22. mesto, medtem ko je Domen v drugi skupini zasedel 19. mesto. Tako sta oba ostala brez nedeljskega finala.

Na mladinskem evropskem pokalu je v soboto pri dekletih nastopila Tjaša Vrtačič (TK Trisport Exoterm), ki se ji je kot 11. uspelo prebiti v nedeljski finale. Pri dekletih sta bili dve polfinalni skupini iz katerih je naprej v finale šlo najboljših 14 deklet + 2 po času.

V moški konkurenci smo imeli 5 predstavnikov v treh polfinalnih skupinah. V prvi je Žiga Hutter (ŠK Triatlon Lajf) osvojil 14. mesto, Elias Škufca (TK Inles Riko Ribnica)  pa 16. mesto. V drugem polfinalu je Matic Močnik (ŠD Posavje) osvojil 13. mesto ter Maks Škufca (TK Inles Riko Ribnica) 21. mesto ter v zadnjem polfinalu Matej Dečman (TK Inles Riko Ribnica) 15. mesto. Vsi so ostali zunaj nedeljskega finala.

V nedeljo je Tjaša Vrtačič nastopila v finalu bolje kot dan prej, ko je imela že nekaj težav v vodi in bi bila med petnajsterico, a je žal spregledala kazen 10 s in tako bila ob prihodu v cilj diskvalificirana.

Na zadnji preizkušnji moškem finalu pa jo je organizatorjem zagodlo vreme saj so morali sredi kolesa zaradi močnega dežja in vetra dirko ustavit ter odpovedati.

Povezava do uradnih rezultatov TUKAJ.

Obširnejše poročilo s tekme pa najdete TUKAJ.